Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Ο πολιτικός αποχαιρετισμός του Φιντέλ Κάστρο: Θα πεθάνω, αλλά κρατήστε τις ιδέες μου ζωντανές

http://im1ns5.27210.gr/sites/default/files/article/2016/47/215451-fidel3.jpeg
Στις 19 Απριλίου του 2016 ο Φιντέλ Κάστρο εμφανίστηκε στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου του Κομουνιστικού Κόμματος της Κούβας, οπου εμφανώς συγκινημένος απηύθυνε έναν πολιτικό αποχαιρετισμό, προαναγγέλλοντας το θάνατο του.
«Αυτή ίσως είναι μια από τις τελευταίες φορές που ομιλώ σε αυτή την αίθουσα. Θα έρθει σύντομα και η σειρά μου, όπως έρχεται για όλους…», είχε πει και...


 έδωσε την εξής «οδηγία»: Εγώ θα πεθάνω, αλλά εσείς κρατήστε τις ιδέες μου ζωντανές.
Ο Φιντέλ είχε μιλήσει για το θάνατο αλλά και την παρακαταθήκη του που σε κάθε περίπτωση θα μείνει ζωντανή.

Με τρεμάμενη φωνή ο Φιντέλ Κάστρο είχε εκφωνήσει την ομιλία του στο συνέδριο του Κόμματος, λέγοντας στα μέλη του συνεδρίου πως σύντομα θα πεθάνει και καλώντας τους Κουβανούς να «βοηθήσουν ώστε οι ιδέες του να παραμείνουν ζωντανές».

«Αυτή θα μπορούσε να είναι μια από τις τελευταίες φορές που μιλώ από αυτήν την αίθουσα. Ψήφισα όλους τους υποψήφιους που προτάθηκαν από το συνέδριο και είμαι ευγνώμων για την πρόσκληση και την τιμή που μου κάνετε όλοι σας, να με ακούτε. Τους συγχαίρω όλους, όμως πρωτίστως τον σύντροφο Ραούλ Κάστρο για τις μεγάλες του προσπάθειες», υπογράμμισε τότε ο Φιντέλ Κάστρο, στην αρχή της ομιλίας του.

«Σύντομα θα είμαι 90 χρονών», είχε πει ο Κάστρο. «Για όλους έρχεται η ώρα μας, αλλά οι ιδέες των Κουβανών Κομμουνιστών θα παραμείνουν ως απόδειξη σε αυτόν τον πλανήτη ότι αν λειτουργήσουν με θέρμη και αξιοπρέπεια, μπορούμε να πράξουμε  τα υλικά και τα πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι. Και πρέπει να πολεμήσουμε χωρίς ανακωχή για την απόκτησή τους», είχε τονίσει ο ιστορικός ηγέτης του νησιού της Επανάστασης.

Ο Φιντέλ Κάστρο, τα τελευταία χρόνια, μετά την αλλαγή σκυτάλης με τον αδελφό του Ραούλ στην ηγεσία της Κούβας αλλά και μετά την επιβάρυνση της υγείας του, έχει αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Η εμφάνιση του αυτής ωστόσο ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Εμφανώς καταβεβλημένος αλλά με ακμαίο φρόνημα, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας είχε εμφανιστεί φορώντας μια φόρμα. Καθ’όλη τη διάρκεια της ομιλίας του παρέμενε καθιστός, κάνοντας μικρά διαλείμματα για να ρίξει μια ματιά στο χειρόγραφο του λόγου του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που απευθύνθηκε στα μέλη του Κόμματος που είχαν προσέλθει στο συνέδριο, για να τους ευχαριστήσει για την ενεργό συμμετοχή τους στις διεργασίες. Τα μέλη του κόμματος, από την άλλη φώναζαν ρυθμικά το μικρό του όνομα, αποθεώνοντας τον ηγέτη τους.
Αποτέλεσμα εικόνας για castro fidel april 2016 communist party
Την παρασκευή τελικά ο κομαντάντε έφυγε, σε ηλικία 90 ετών. Όπως είχε ζητήσει όμως, οι ιδέες του θα μείνουν ζωντανές…
Αποτέλεσμα εικόνας για castro fidel april 2016 communist party


 http://www.4news.gr/%ce%bf-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%87%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%86%ce%b9%ce%bd%cf%84%ce%ad/