Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ-ΕΞΠΡΕΣ ΤΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Σε πυρετώδεις ρυθμούς θα κινηθεί το κοινοβουλευτικό έργο από χτες μέχρι και την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017, στις 10 Δεκεμβρίου. Η επεξεργασία των δύο πολυνομοσχεδίων με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης αρχίζει άμεσα στις αρμόδιες επιτροπές, ενώ ο δρόμος προς την Ολομέλεια δεν θα είναι καθόλου μακρύς καθώς το ένα πολυνομοσχέδιο θα ακολουθήσει επείγουσες και το άλλο κατεπείγουσες διαδικασίες....


Σύμφωνα με τα Νέα, το πρώτο πολυνομοσχέδιο, για την «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις» σημερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια. 

Το δεύτερο, με τον τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» που ουσιαστικά περιλαμβάνει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ - μέρος δεύτερο με την οποία επανακαθορίζεται το σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων, θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη.

Την ίδια ημέρα ή το αργότερο την επομένη, δηλαδή την Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ακόμα ένα πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με προαπαιτούμενα - πιθανότατα θα περιλαμβάνει τον πτωχευτικό κώδικα κ.λπ. Στόχος είναι να αρχίσει η επεξεργασία του εν λόγω νομοσχεδίου αυτή την εβδομάδα στην αρμόδια επιτροπή αλλά όχι να έχει ψηφιστεί έως τις 5 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια, όπως ισχύει για τα δύο παραπάνω. 

Τέλος, την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί και η ψήφιση για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, διαμόρφωσης γενικού πλαισίου για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση και την εργασία και άλλες διατάξεις.


 http://prezatv.blogspot.gr/2016/11/blog-post_708.html