Χωρίς δράση λίγα μπορούν να γίνουν. Το διάβασμα και η μελέτη μπορεί να δώσει κυρίως γνώση. Πρέπει να δραστηριοποιηθείς για να μεταφράσεις τη γνώση σε αποτελέσματα και κατανόηση. Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

Συνελήφθη και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Cumhuriyet


http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/field/image/cumhuriyet_2.jpgΣτη σύλληψη του πρόεδρου του διοικητικού συμβουλίου της Cumhuriyet προχώρησαν οι τουρκικές αρχές λίγες μέρες μετά από εκείνες δημοσιογράφων και στελεχών της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας.
Ο Ακίν Αταλάι συνελήφθη μόλις...
 έφτασε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τη Γερμανία, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας.
Στις 31 Οκτωβρίου είχαν συλληφθεί 13 στελέχη της Cumhuriyet με την κατηγορία ότι υποστήριξαν το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Εννέα από αυτούς προφυλακίστηκαν.
Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» σε σχέση με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν -κατηγορούμενου ως ενορχηστρωτή της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος- και με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), είχε διευκρινίσει τη Δευτέρα η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης.
Την επόμενη μέρα η εφημερίδα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο, που έγραφε: «Δεν θα παραδοθούμε». Η υπόλοιπη συντακτική ομάδα θύμισε στο φύλλο πως στο παρελθόν έχει βρεθεί στο στόχαστρο φιλογκιουλενικών δικαστών και εισαγγελέων.
Διεθνή αγανάκτηση προκάλεσε το μπαράζ συλλήψεων από το καθεστώς του Ερντογάν, που δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του, καθώς από τον Ιούλιο έχει κλείσει 170 ΜΜΕ, και ενώ παραμένουν στη φυλακή 105 δημοσιογράφοι.
Άλλωστε, σε νέα φάση πέρασαν οι διώξεις μετά το πογκρόμ κατά της ηγεσίας και των βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP με την κατηγορία της «τρομοκρατικής προπαγάνδας» και της άρνησης κατάθεσης σε εκκρεμείς δικαστικές έρευνες με άξονα το Κουρδικό.

 http://www.4news.gr/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4-%cf%83-%cf%84%ce%b7%cf%82-cumhuriyet/